Ne isprobavajte OVAKVO čišćenje vagine
Ilustracija

Upozorenje ginekologa

Ne isprobavajte OVAKVO čišćenje vagine

Dok alternativni stručnjaci preporučuju čišćenje vagine krastavcem, ginekolozi upozoravaju da to ne smijete da radite jer bi mogli na taj način da narušite svoje intimno zdravlje.

Iako se na internetu može mnogo toga saznati o alternativnoj medicini, ipak neke informacije koje pročitate nisu baš tačne. Takav je i novi trend čišćenja vagine krastavcem.

Naime, na internetu su se pojavili savjeti da vaginu treba da čistite oguljenim krastavcem da bi vam uvijek bila čista i prijatnog mirisa, medicinski stručnjaci upozoravaju da to ni u kojem slučaju ne treba da radite.

zena03

Alternativni stručnjaci preporučuju, da povremeno ogulite jedan krastavac koji ste prethodno držali u frižideru, zatim ga stavite u vaginu i okrećete u njoj 20-ak minuta.

Ipak, ljekari tvrde da to nikako ne smijete da radite jer vaginu nije potrebno čistiti. Ovakvim čišćenjem žene se dovode u opasnost od dobijanja raznih infekcija poput gonoreje pa čak i HIV-a jer se tako remeti prirodni pH", piše Večernji.hr.

"Čišćenje vagine krastavcem isto je kao i kupovina raznih sredstava za pranje vagine. To jednostavno nije potrebno", savjetuje na svom blogu ginekolog dr Džen Gunter. Ona objašnjava da baš ničim nije potrebno da čistite vaginu jer se tako ubijaju dobre bakterije koje je štite od raznih infekcija i bolesti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.