TIKA donira zdravstvenim ustanovama 12 novih EKG aparata

Nastavak dobre saradnje

TIKA donira zdravstvenim ustanovama 12 novih EKG aparata

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, doniraće do kraja godine 12 EKG aparata crnogorskom zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 39 hiljada eura, saopštio je koordinator agencije Ahmet Altun, na sastanku sa ministrom zdravlja, Kenanom Hrapovićem.

EKG aparate će dobiti: Opšta bolnica Pljevlja, kao i domovi zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Tivat i Danilovgrad. Po dva EKG aparata predviđeno je za domove zdravlja Nikšić i Berane.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, ovo je rezultat izuzetne saradnje koja postoji sa agencijom TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

Koordinator agencije TIKA, Ahmet Altun istakao je da su projekti Ministarstva zdravlja prioriteti u odnosu na sve ostale, te da ćemo u narednoj godini intenzivnije sarađivati.

Hrapović je zahvalio agenciji TIKA na dosadašnjim ulaganjima, posebno u sjevernom regionu, čiji razvoj je jedan od prioriteta u radu Vlade Crne Gore. S tim u vezi, Ministarstvo zdravlja strateški pristupa obnovi zdravstvenih ustanova u pogledu opreme, ali i kadrovskom jačanju, kako bi naši građani dobili pravovremenu i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu u tim područjima.

Sagornici su saglasni da je edukacija medicinskog kadra važan dio saradnje dvije zemlje, pa će veći broj naših ljekara u narednom periodu boraviti u Turskoj, a planiran je i skori dolazak tamošnjih doktora, kao pomoć u edukaciji ljekarima na očnoj klinici KCCG, u čijem je nedavnom rekonstruisanju TIKA i učestvovala.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.