Potpisan Memorandum o saradnji između SAMITA100 i KIF ZB6
Potpisivanje Memoranduma

Skupiti sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije

Potpisan Memorandum o saradnji između SAMITA100 i KIF ZB6

Juče je u Skoplju, u okviru šestog godišnjeg Samita100, potpisan Memorandum o saradnji između regionalne platforme SAMIT100 i Komorskog investicionog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana – tijela za regionalnu saradnju komora Makedonije, Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Komorski investicioni forum formiran je na marginama Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Trstu.

Prema riječima potpisnika, predsedavajućeg Samita100, Živka Mukaetova, i predsjednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, cilj memoranduma je da okupi sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije da zajedno rade na sprovođenju dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative.

„Ove smo godine u Skoplju oficijalizirali regionalnu saradnju Samita100 potpisivanjem Memoranduma o razumevanju i saradnji između naše platforme i Komorskog investicionog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana. Memorandum ima za cilj podsticanje privredne saradnje i unapređenje konkurentnosti regionalne i nacionalnih ekonomija.“, izjavio je Živko Mukaetov u svom obraćanju.

Naslanjajući se na teme u okviru Samita100 i dubljeg povezivanja regiona kroz saradnju na temu bržeg  prometa robe i usluga, transporta, energetike i brendiranog porekla, Čadež je izjavio:

„Mi želimo da pomognemo u ostvarenju tih zadataka, kao što su uklanjanje carinskih barijera, sinhronizacija dokumentacije, ali i sinhronizovanje ostalih procedura. Na nama je da stalno držimo tu temu visoko na agendi i mislim da takva spremnost sada postoji, ali ne smijemo da se opustimo. Ovo je pitanje opstanka našeg regiona.“, zaključio je Čadež.

SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Inicijatori i organizatori SAMITA 100 su Alkaloid Skopje, zajedno sa Udruženjem menadžera Slovenije (MAS), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Hrvatskom asocijacijom poslodavaca (HUP) i Atlas fondacijom iz Crne Gore, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.