DF obilježio dvije godine od razbijanja šatorskog naselja pred Skupštinom
Foto: AA

„Želimo prelaznu vladu, želimo fer i slobodne izbore“

DF obilježio dvije godine od razbijanja šatorskog naselja pred Skupštinom

Demokratski front obilježio je danas u Podgorici dvogodišnjicu od razbijanja šatorskog naselja koje je bilo postavljeno na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog više od 20 dana, kao znak političke borbe protiv aktuelnog režima u Crnoj Gori.

Crnogorska policija je na današnji dan 2015. godine u ranim jutarnjim časovima uklonila šatore DF-a koji su bili postavljeni na Bulevaru ispred Skupštine Crne Gore. Iz DF-a je tada saopšteno da je u akciji uklanjanja šatora povrijeđeno nekoliko njihovih aktivista, među kojima je bio i poslanik Milan Knežević. 

Protesti DF-a koji su trajali više od 20 dana bili su organizovani sa zahtjevom za smjenu aktuelnog režima, kao i raspisivanjem novih izbora. 

Sličan zahtjev stigao je i danas, na obilježavanju dvije godine od razbijanja protesta. 

„Želimo prelaznu vladu, želimo fer i slobodne izbore“, poručio je Marko Kovačević, portparol DF-a. 

2017101722632801526878450Web

Foto:AA

Nikola Bajćetić iz Pokreta za promjene, koji je u noći 17. oktobra 2015. godine, zbog sumnje da je pružio otpor policiji, bio u zatvoru tri mjeseca, kazao je da je poslije dvije godine ponosan što je na Bulevaru proveo više od 20 dana. 

„Ponosni smo na svaki dan koji smo proveli u šatorima. Uniformisani policajci koji su nas tukli, nikada nisu otkriveni“, kazao je Bajčetić. 

Predsjednik omladine DNP-a Nikola Jovanović kazao je da je prije dvije godine na sceni bila nezapamćena tortura. 

„Zloupotrijebljena je policija i dvije godine nakon toga ta represija protiv DF je nastavljena u montiranim sudskim procesima protiv DF“, kazao je Jovanović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.