Dvije osobe uhapšene, drogu sakrili u braniku i šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala
GP Dobrakovo

Zaplijenili oko 1,1 kg skanka i 3 gr kokaina

Dvije osobe uhapšene, drogu sakrili u braniku i šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su sinoć, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u vozilu kojim je upravljao crnogorski državljanin D.M. (23), a u kojem se kao putnik nalazio i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24), pronašli i oduzeli oko 1,1 kg skanka i oko 3 gr kokaina.

Policajci i carinici su sinoć oko 21 sat i 45 minuta prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Škoda“, beogradskih registarskih oznaka, na izlazu iz naše zemlje, pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank i jedno PVC pakovanje u kojem se pored biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, nalazila i supstanca za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

"Droga je bila sakivena u zadnjem braniku i u unutrašnjosti vozila, u šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala.

O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lica, vozilo, skank i kokain. Preliminarnom analizom pronađenih susptanci utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, marihuana tipa skank bruto mase 1.115,2 grama i kokain u količini od 2,8 grama", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

D.M. i Ž.G. su uhapšeni i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank i kokain će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.