Atlantski savez u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i propagandnog djelovanja

Savo Kentera ponovo na čelu UO

Atlantski savez u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i propagandnog djelovanja

Za predsjednika Upravnog odbora Atlanskog saveza Crne Gore ponovo je izabran dr Savo Kentera, dok su za članove izabrani prof. dr Igor Lukšić, prof. dr Milica Pejanović-Đurišić, general Džon Alen, prof. dr Šeril Kros i dr Amadeo Votkins.

Skupština Atlantskog saveza Crne Gore usvojila je ovu odluku na sjednici održanoj 10. oktobra zajedno sa ostalim ključnim odlukama o budućem radu i djelovanju Atlantskog saveza.

"Donijeta je odluka o redefinisanju misije i vizije djelovanja Atlantskog saveza Crne Gore, koja ima za cilj osnaživanje demokratije, bezbjednosti i stabilnosti u Crnoj Gori i regionu. Atlantski savez je proteklih 11 godina kroz projekte i aktivnosti doprinosio izgradnji moderne i demokratkse Crne Gore, čiji je krajnji cilj ostvaren članstvom u NATO 5. juna ove godine", saopšteno je iz Atlanskog saveza Crne Gore.

Dodaje se da se obaveze Crne Gore ne završavaju samim činom članstva.

"Budući projekti i aktivnosti Atlantskog saveza će se oslanjati na analizu i sagledavanje bezbjednosne politike i trendova vezanih prije svega za region Jugoistočne Evrope kao i Mediterana. Trend tzv. asimetričnih prijetnji s jedne i tehnološkog napretka s druge otvaraju brojna polja aktivnosti i nameće poseban oblik odgovornosti koji podrazumjeva aktivan odnos svih zainteresovanih učesnika procesa. U ostvarivanju ovih ciljeva oslanjamo se na ekspertsku podršku novoformiranog UO, čije će iskustvo i znanje uveliko doprinjeti projektima i aktivnostima koje će Atlantski savez preduzimati u namjeri da postane respektabilna platforma za dijalog i diskusije o ključnim međunarodnim pitanjima. Vizija Atlantskog saveza je da postane vodeći izvor političkih ideja i analiza u Crnoj Gori i regionu", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.