Mercedes zbog kvara povlači iz prodaje 400.000 automobila
Ilustracija

Kvar na vazdušnim jastucima

Mercedes zbog kvara povlači iz prodaje 400.000 automobila

Njemačka automobilska kompanija "Mercedes-Benz" iz prodaje će povući oko 400.000 automobila u Velikoj Britaniji zbog mogućeg kvara na vazdušnim jastucima, saopšteno je iz kompanije.

U saopštenju se navodi da će biti povučeni modeli A, B, C i E klase, kao i modeli "CLA", "GLA" i "GLC", koji su proizvedeni u periodu između novembra 2011. godine i jula 2017. 

Iz kompanije napominju da situacija nije povezana sa problemom sa vazdušnim jastucima u japanskoj kompaniji "Takata" i da nijesu prijavljeni nikakvi nesrećni slučajevi, prenosi AFP.

Kompanija "Mercedes-Benz" poziva sve kupce, na čijim modelima se pojavljuje kvar, da kontaktiraju kompaniju, kako bi se na njihovim modelima besplatno otklonio kvar.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.