Više od devet kilometara novih ulica u Podgorici
Podgorica

36 parking mjesta

Više od devet kilometara novih ulica u Podgorici

Ulaganja Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice u periodu od 2015. godine do kraja tekuće godine preći će 10.500.00 eura kada je pitanju putna infrastruktura na teritoriji Glavnog grada.

"Radi se o izgradnji blizu devet kilometara novih ulica i velikom broju rekonstrukcije postojećih. Napravljena su i nova 36 parking mjesta za šta je izdvojeno preko 53.000 eura", saopšteno je iz Agencije za izgradnju, prenosi Rtcg.

U navedenom periodu u izgradnju javne rasvjete i svjetlosne signalizacije Agencija je uložila preko 206.000 eura.

Radovi na atmosfreskoj i fekalnoj kanalizaciji, kao i vodovodnoj mreži koštali su preko 860.000 eura.

"Urađene su ili će biti završene do kraja godine nove ulice u Bloku VI, Donjoj Gorici, Draču, Starom aerodromu, Zabjelu, Zagoriču, Momišićima, Koniku, Staroj Varoši, na Pobrežju, na Vrelima Ribničkim, pored Katoličke crkve, na propstoru DUP-a “Čepurci “, DUP-a “Nova Varoš”, DUP-a “Stambena zajednica VI” i DUP-a “Radoje Dakić”, zatim u blizini Tološke šume, dodatna saobraćajna traka na Cetinjskom putu, put (fazno) Golubovci-Mataguži-Tuzi, itd", saopšteno je iz Glavnog grada.

Najavljuju i da je rekonstruisan ili će se rekonstruisati do kraja 2017. godine dio Beogradske ulice i Ulice 1, Ulica Dositeja Obradovića, Radosava Burića (fazno), raskrsnica Moskovske ulice i ulica 13. jula i 18. jula, Ulica Miladina Popovića, Iva Andrića, Braće Zlatičanin, Petra Prlje, raskrsnice ulica Veljska Vlahovića i Pera Ćetkovića, prilaznih saobraćajnica Tabačkog mosta i mnoge druge.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.