Akcija
Foto: Beta, Ivica Todorić

S ciljem da se pronađu dokumenta

Akcija "Agrokor": Policija u kući Todorića, 300 policajca na terenu

Hrvatska policija ušla jutros, u sklopu akcije "Agrokor", u "Kulmerove dvore" u Zagrebu, koji su u vlasništvu osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića.

Medijske spekulacije da se Todorić već nalazi u inostranstvu potvrdio je i sam vlasnik "Agrokora" koji se putem svog bloga javio iz Londona i tom prilikom poručio da je riječ o političkom i medijskom linču prema njemu, prenosi B92.

Hrvatska policija je saopštila da opsežna policijska akcija pretresa i potrage za bivšim vlasnikom "Agrokora" Ivicom Todorićem i članovima uprave tog koncerna traje i sprovodi se u tajnosti i da stoga nisu u mogućnosti da daju više informacija. 

Ljubivoje Pavasović Visković, advokat člana uprave "Agrokora", Ivana Crnjaca, potvrdio je da je njegog klijent jutros priveden. 

Kako prenose hrvatski mediji, policijska akcija "Agrokor" koja je započela jutros u 06:00 odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu. 
U "Kulmerove dvore" jutros su došli i Todorićevi advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković. 

Kako izvještavaju mediji, istovremeno su došli i u kuću Crnjca, a nagađa se da su na popisu istražitelja i ostali direktori "Agrokora". 

Advokat Branko Šerić rekao je za regionalnu televiziju "N1" da policija vrši pretres poslovnih i privatnih prostora uz nalog sudije, sa ciljem pronalaska dokumenata, što bi moglo da potraje i cio dan. 

Nezvanično se saznaje da bi policijskom akcijom moglo da bude obuhvaćeno između deset i 15 osoba. 

Vanredni povjerenik za "Agrokor" Ante Ramljak je prošle sedmice podnio krivične prijave protiv odgovornih u tom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izvještaja uočene nepravilnosti. 

Ivica Todorić je potom na svom blogu objavio da nijedan euro nije otuđen ili skriven. 

Ni hrvatska policija ni tužilaštvo još uvijek nisu dali zvanične izjave povodom ove istrage.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.