Crnogorska u januaru bira novo rukovodstvo

Kongres partije

Crnogorska u januaru bira novo rukovodstvo

Predsjedništvo Crnogorske je na sjednici održanoj za vikend odlučilo da naredni redovni partijski kongres ujedno bude i izborni. Prema statutu partije, kongres je najviši organ Crnogorske i između ostalog odlučuje o izboru predsjednika, potpredsjednika i drugih stranačkih organa, navodi se u saopštenju ove partije.

Kongres je zakazan za subotu, 27. januar i biće održan u Podgorici. Predsjedništvo Crnogorske je za predsjednika odbora za pripremu partijskog kongresa izabralo dr Vladimira Pavićevića, političkog savjetnika predsjednika Crnogorske Dragana Ivančevića.

"Predsjedništvo je i dalo saglasnost na odluku odbora Crnogorske u Prijestonici Cetinju da na lokalnim izborima koji su zakazani za 26. novembar ove godine Crnogorska učestvuje samostalno.

Predsjedništvo izražava uvjerenje da će Crnogorska na izborima na Cetinju ostvariti odličan rezultat i poziva Cetinjane koji dokazano vole svoj grad, koji su u stručnom i moralnom smislu autoriteti u Prijestonici da podrže Crnogorsku kako bismo zajedno radili da Cetinje izađe iz ekonomske, pravne, političke i moralne krize", saopšteno je.

Iz partije dodaju da nude projekat razvoja Cetinja kao centra kreativnog turizma Crne Gore, čija bi realizacija za mnoge Cetinjane značila šansu da sebi obezbijede posao od kojeg mogu pošteno i dostojno da žive u svom gradu.

"Borićemo se da Prijestonica bude grad oslobođen partokratije, u kojem će za javne poslove da se biraju najsposobniji, a ne najposlušniji. I naravno, Predsjedništvo Crnogorske posebno podržava članove Crnogorske na Cetinju u njihovoj namjeri da politički utiču da se Cetinje još snažnije razvija  kao kulturno, obrazovno i istraživačko središte naše države i ovog regiona", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.