U KCCG uskoro stiže oprema vrijedna skoro sedam miliona eura
KCCG

Kovačević najavila

U KCCG uskoro stiže oprema vrijedna skoro sedam miliona eura

Klinički centar Crne Gore uskoro ce biti bogatiji za brojnu kvalitetnu medicinsku opremu, odnosno aparate vrijedne skoro sedam miliona eura.

Kako je Dnevnim novinama kazala direktorica KCCG Zorica Kovačević, ta ustanova ce putem tendera koji je raspisala sredinom septembra nabaviti aparat za anesteziju – za rad u magnetnom polju, IOL master – izracunavanje intraokularnog sociva, ultrazvuk oka, autokeratorefraktometar, digitalni angiograski aparat za kardiološke dijagnosticke procedure, dvodetektorska SPECT/CT gama kameru, flow cytometar, laser za razbijanje kamena u urinarnom traktu, monitore sa centralnom jedinicom, OCT aparat novije generacije, operacioni mikroskop za zadnji segment oka, transportni respirator, ultrazvucni aspirator, uređaj za magnetnu rezonancu T, ekspertni ultrazvuk u perinatologiji, ultrazvuk za potrebe ginekologije, ultrazvuk srca, Video sistem za laparaskopiju i višeenergetski linearni akcelerator.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo zdravlja pocetkom aprila iniciralo pokretanje postupaka javnih nabavki medicinske opreme/aparata za potrebe Klinickog centra i ostalih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

“Ukupna procijenjena vrijednost javnih nabavki je 11.800.000,00 eura sa uracunatim porezom na dodatu vrijednost, dok je procijenjena vrijednost javnih nabavki koje je dužan Klinički centar da sprovede za svoje potrebe 6.978.000,00 eura sa PDV-om”, rekla je Kovačević.

Postupci javnih nabavki, kako je rekla, sprovode se uz striktno poštovanje načela javnih nabavki.

“Specifikacije, odnosno tehnicke karakteristike predmeta javne nabavke u svim postupcima sacinjene su tako da je omoguceno vecem broju ponuđaca da dostave ponude. Istovremeno se vodilo računa da se potrebne karakteristike odrede tako da se dobiju najkvalitetniji aparati, pod najpovoljnijim uslovima za Klinički centar”, rekla je Kovačević istakavši da ni u jednom postupku javne nabavke koji je do sada sproveden nije bilo žalbi na tendersku dokumentaciju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.