Izbori u Makedoniji protekli mirno, 10 privedenih
Ilustracija

Makedonski MUP saopštio

Izbori u Makedoniji protekli mirno, 10 privedenih

Lokalni izbori u Makedoniji protekli su mirno bez ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira, saopštio je makedonski MUP.

Ministar Oliver Spasovski je naveo da je bilo manjih incidenata i da je 10 osoba privedeno.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Spasovski je, na konferenciji za novinare po zatvaranju biračkih mjesta, potvrdio da su izbori pretekli u mirnoj atmosferi.

Spasovski je naveo da je zabilježeno više manjih incidenata, kao što je fotografisanje glasačkog listića, glasanje u ime drugog, nuđenje mita.

Kako je prenijela MIA, policiji je podnijeto 46 prijava zbog kršenja izborne procedure.

Ukupno je privedeno 10 osoba, od kojih četiri u Skoplju, dvije u Ohridu i po jedna u Župi, Kumanovu, Strumici i Gostivaru.

U Makedoniji su u 19 sati zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima.

Građani Makedonije glasali su za gradonačelnike i odbornike u 80 opština i Skoplju, na 3.480 biračkih mjesta.

Pravo glasa imalo je 1.814.644 građana Makedonije, koji su se izjašnjavali o 260 kandidata za gradonačelnike i 6.627 kandidata na 372 liste za odbornike.

Prema posljednjim podacima, odziv do 17 sati je bio 49,14 odsto.

Šeste po redu lokalne izbore u Makedoniji pratilo je 5.011 domaćih i 373 stranih posmatrača.

Izlaznost do 17 h bila je 49,14 odsto, objavila je Državna izborna komisija (DIK). To je za oko osam odsto manje nego na prethodnim lokalnim izborima, održanim 2013, kada je do 17.00 na birališta izašlo 57,53 makedonskih birača.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.