Stanić: Mojkovac može prosperirati od turizma
Ivan Stanić

Iskoristiti potencijale

Stanić: Mojkovac može prosperirati od turizma

Demokrate žele da se u Mojkovac ulaže, da mu se vraća, pa će se i narod vraćati i u njemu ostajati, kazao je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Mojkovcu, Ivan Stanić.

"Ovo Bogom dano parče crnogorskog neba, koje se izdvaja po ljepoti prirode, časnim i poštenim ljudima, ne smije više da ide nazad. Mora naprijed i nećemo se zaustaviti dok Mojkovcu ne vratimo sjaj i dok Mojkovac ne učinimo ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život. Demokrate imaju viziju Mojkovca koji se posjećuje i u koji se dolazi. Ogromni turistički potencijali nijesu adekvatno i u dovoljnoj mjeri valorizovani, a uz pošteno i marljivo upravljanje, Mojkovac može zauzeti počasno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore," rekao je Stanić.

On navodi da bi Demokrate, u slučaju preuzimanja vlasti u Mojkovcu, sprovele strategiju te partije iz oblasti turizma, formiranjem projektnog tima sastavljenog od stručnaka iz oblasti turizma koji će intenzivno raditi na osmišljavanju ideja i plasiranju istih kroz projekte. Putem javnih konkursa, dodaje, Demokrate bi animirale lokalno stanovništvo da aktivno učestuvuje u predlaganju ideja za turističke i druge komplementarne sadržaje.

"Od presudnog je značaja aktivnost na upotpunjavanju turističke ponude Mojkovca dodatnim sadržajima. Stvorićemo administrativne i materijalne pretpostavke da se na efikasan način registruju, kategorišu i promovišu smještajni kapaciteti. Stvorićemo uslove za intenzivniji i kvaliteniji razvoj avanturističkog turizma, koji bi trebalo da bude okosnica razvoja turizma u Mojkovcu, ali i gastro turizma, manifestacionog i ekoturizma. U skladu sa tim ćemo pružiti administrativnu i marketinšku podršku svim postojećim sportsko-rekreativnim klubovima i društvima, kao i ugostiteljima. Tradicionalne manifestacije ćemo produžiti i obogatiti sadržajima namijenjenim turistima, kroz plasiranje proizvoda lokalnog stanovništva i kvalitetnu promociju. Tako će lokalno stanovništvo konačno imati priliku da ostvari svoj ekonomski interes," ističe Stanić.

U skladu sa tim, napominje, veoma je važno pojačati aktivnosti na afirmaciji i promociji specifičnih turističkih proizvoda i to kroz sajamske nastupe, onlajn promocije, kao i štampani i video promotivni materijal. Uz stalan monitoring, adekvatnu promociju i naravno aktivno učešće lokalnog stanovništva, dodaje, Demokrate žele učiniti da turizam bude jedan od pokretača razvoja Mojkovca.

"Demokrate imaju plan, imaju ideju i zato čistih ruku izlazimo pred građane Mojkovca. Uzalud pokušava ogranak organizovane kriminalne grupe zvane DPS da sije strah i zaplaši časni i pošteni narod Mojkovca. Velika panika vlada na dvoru, pa pokušavaju metodama kriminalaca da ostvare svoje naume. A ko se može uplašiti gubitnika i prevaranata? To su njihovi posljednji trzaji, a poručujemo im da će osjetiti kako djeluje pravna država i da se ne igraju sa slobodnim građanima Mojkovca. Oni se ne mogu ni kupiti niti uplašiti, a naročito ne od gubitnika koji broje svoje poslednje dane na vlasti. Gospodo iz OKG DPS, slijedi vam izvrtanje iz fotelja i zato dalje ruke od poštenog i slobodomislećeg mojkovačkog naroda," zaključuje Stanić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.