Monah otvoreno od savremenim djevojkama: Hrišćanke su izbušene i pocijepane, muslimanke spašavaju društvo čednošću
Foto: Screenshot

"Razgolićene" neće privući dobre muškarce

Monah otvoreno od savremenim djevojkama: Hrišćanke su izbušene i pocijepane, muslimanke spašavaju društvo čednošću

Otac Arsenije Jovanović iz manastira Ostrog jedan je od poznatijih monaha u savremenom srpskom pravoslavlju, jer je monah koji je veoma aktivan na polju širenja pravoslavlja kroz radio i tv emisije, ali i česta predavanja, kako širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, tako i širom naše dijaspore, ovaj put je govorio na temu žena i njihovog oblačenja.

Jedna emisija na TV RTRS privukla je veliku pažnju zbog njegovog gostovanja koji nije imao dlake na jeziku, već je surovo isprozivao žene, ali i muškarce.

Sa druge stane, imao je samo riječi hvale za muslimanke. 

- To je posebna priča, kako treba izgledati, kako se treba kretati ulicama, neki put se tako mi hrišćani "sprdamo", vidi ove muslimanke zabradile se, šta izigravaju, ali onda shvatim, te iste djevojke spašavaju svoje društvo svojom čednošću i moralom - rekao je monah.

On je takođe dodao da Njemci ne mogu ništa Turcima u Njemačkoj, jer su ovi sačuvali svoje žene, koje su sačuvale svoj moral.

- Pogledajte hrišćanke, djevojke po Beogradu, Podgorici, to su sve izbušene, istetovirane, pocijepane, vrište "uzmi me za ruku i vodi me gdje hoćeš". U pupku imaju pirsing, sve im se vidi, nose tijesne farmerke, a te mučenice ništa ne znaju. Ja sam muškarac, ja nisam anđeo, ali mi je mnogo privlačnije da vidim djevojku u haljini da malo zamišljam, da me zaintrigira, objasnio je monah. On je dodao i da "ove razgolićene" neće privući dobre muškarce.

- A ove druge će privući iste takve, one koji neće biti dobri muževi, očevi. Ovdje je zavladala usamljenost u smislu "nema Boga". Jedan čovjek koji nosi harizmu, on će svojom ličnošu da plijeni, a prazni će praviti cirkus, to je jedna velika nesreća, treba raditi na ličnosti ne na spoljašnosti, završio je otac Arsenije, prenosi Informer.

Poslušajte:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.