Predstava

20 h

Predstava "Noć" u Zetskom domu 16-17. oktobar

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u ponedjeljak, 16. i utorak 17.oktobra sa početkom u 20h biće izvedena predstava Aleksandra Radunovića Popaja- Noć.

Režija Andreja Cvetanovskog

Dramaturgija Boža Koprivice

Scenografija Sergej Svetozarev

Kostimografija Lina Leković

Kompozitor: Rambo Amadeus

Dizajn Svijetla: Milčo Aleksandrov

Igraju:

Petra Božovića

Ana Vujošević,

Nikola Perišić

Marko Todorović

Andrje Cvetanovski kaže da je to priča o rasutoj ljubavi i izgubljenom, promašenom vremenu u životu. U komadu Noć glumac Petar Božović tumači lik Draga, čovjeka na umoru, koji je stvorio imetak, ali  i preuzeo svu vlast u porodici, udaljivši se tako od svoje djece.  Žrtve njegove brige i posvećenosti su njegova žena, obojica sinova , jedan pijanica, a drugi odbjegao od doma zbog seksualne orjentacije.

Ova priča dešava se u jednoj noći, jednoj sudbonosnoj noći koja će da promijeni puno stvari, puno odnosa... Ona se bavi aspektima slobode i načinom na koji se do nje dolazi... Ovo je predstava o raspadu jedne familije, satiranju jedne loze, o nestanku jednog imena... Ova predstava nosi u sebi cijeli jedan život koji se cijepa po šavovima, raspada, truni i pada u ambisu vremena... ”Noc” se bavi tradicijom, ili tačnije opiljcima tradicije u ovom surovom vremenu. Ovo je predstava o tradiciji koja nikako ne može da ritam vremena i kaska za njim kao  ostarjeli pas… Ovo je sudar novog vremena i tradicije…

Božo Koprivica: Osvajanje slobode to je sveta čovjekova dužnost. Osvajanje slobode u dvorištu, na ulici, u zabavištu, u školi, u pubertetu, u profesiji, u prijateljstvu, u konfesiji, u naciji, u revoluciji, osvajanje slobode u slobodi… Osvajanje slobode u porodici. (e tu najviše treba truda i čuda)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.