Forum žena SD Glavnog grada učestvovao u šetnji ''Zagrlimo ljubav''
Foto: SD

Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke

Forum žena SD Glavnog grada učestvovao u šetnji ''Zagrlimo ljubav''

Članice Foruma žena Socijaldemokrata Glavnog grada danas su u Podgorici učestvovale u šetnji pod nazivom ,,Zagrlimo ljubav”, a sa ciljem podsticanja žena na aktivan odnos prema vlastitom zdravlju, u organizaciji NVO Zdrava-Dona Montenegrina.

Šetnja je i ove godine održana povodom Rozog oktobra - mjeseca borbe protiv raka dojke.

''Mjesec oktobar, obilježava se u mnogim zemljama, kao mjesec borbe protiv raka dojke. Cilj obilježavanja ovog važnog događaja je da se skrene  pažnja na sve veću rasprostranjenost ove bolesti, kao i na podizanje nivoa svijesti građana o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Zbog nedostatka svijesti o potrebi ranog dijagnostikovanja ove bolesti, javlja se sve veći broj smrtnih slučajeva uslijed obolijevanja od raka dojke kod žena. Uglavnom se bolest otkriva u poodmakloj fazi, kako zbog nedovoljnih preventivnih mjera, tako i zbog nedovoljnih finansijskih sredstava koja su opredijeljena za ove aktivnosti zdravstvenog sistema'', navodi se u saopštenju Foruma žena SD Glavnog grada.

ForumzenaSDd

Kako se dodaje, iako zadnjih godina naša država ulaže sve napore da obezbijedi kontinuitet u radu zdravstvenog sistema i radi na stalnom jačanju kadrovskih potencijala i podizanju kvaliteta usluga, svijest građanki o ovom zdravstvenom problemu je i dalje nedovoljna i informisanost nije na zavidnom nivou.

''Mi Socijaldemokrate posebnu pažnju ćemo usmjeriti na jačanje preventivnih programa ali i pomoći i podrške oboljelima od ove bolesti, kako bi obezbijedili otkrivanje bolesti u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje. Na ovaj način možemo povećati šansu za izliječenje i produžetak života osobama koje se suočavaju sa ovom opakom bolešću današnjice'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.