Koalicija Albanci Odlučno: Usporen tempo realizacije na državnom nivou
Foto: malesia.me

Usvajanje Zakona suprotno sporazumima

Koalicija Albanci Odlučno: Usporen tempo realizacije na državnom nivou

Usvajanje Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata u suprotnosti je sa sporazumima koje je koalicija Albanci Odlučno potpisala sa manjinskim partijama ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine.

Na sastanku predstavnika političkih partija koje sačinjavaju koaliciju Albanci Odlučno - FORCA, Demokratska Unija Albanaca i Albanska Alternativa razgovarano je o realizaciji sporazuma koalicije na državnom nivou, o aktivnostima i stavovima u parlamentu povodom ovog Zakona i o predstojećim lokalnim izborima.

"Tokom rasprave i detaljne analize stanja vršenja vlasti na državnom nivou, ocjenjen je veoma usporeni tempo i intenzitet realizacije političkog sporazuma i posebno je raspravljano o razlozima nerealizacije", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je nezadovoljstvo stepenom realizacije nekih tačaka sporazuma a koje su veoma jasne i njihova realizacija zavisi samo od djelovanja nadležnih Ministarstava.

Glavna tema sastanka, kako se navodi, bio je stav koji je zauzet u Skupštini Crne Gore, kada je glasano protiv usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i o posledicama koje će on donijeti. 

"Data je jednoglasna i potpuna podrška djelovanju i angazmanu poslanika koalicije Genci Nimanbegua i dogovoreni su dalji koraci u vezi stava da je usvajanje ovog zakona u suprotnosti sa sporazumima koje je Koalicija Albanci Odlucno potpisala i to prvenstveno sa manjinskim partijama ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine", kaže se u saopštenju.

Razmatrano je učešće na lokalnim izborima, a naglašeno je da je cilj Koalicije pobjeda na lokalnim izborima u Tuzima i Ulcinju.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.