OEBS spreman da pomogne
Ilustracija

Odgovorili Markoviću

OEBS spreman da pomogne

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) spremna je da pruži tehničku i ekspertsku pomoć u vezi sa ispunjavanjem preporuka koje se odnose na izbore, kroz stručna mišljenja i procjene nacrta zakona.

Premijer Duško Marković uputio je pismo direktorici ODIHR-a, Ingibjorg Solrun Gisladotir, u kojem je obavještava da je Demokratska partija socijalista, sa svojim koalicionim partnerima, pokrenula inicijativu za rad na implementaciji preporuka OEBS/ODIHR sadržanim u konačnom izvještaju Posmatračke misije na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

„Mislimo da je ODIHR najbolja adresa sa koje možemo očekivati podršku i pomoć da se sa tako respektabilnog nivoa obezbijedi poziv za sastanak sa svim parlamentarnim političkim partijama na kome bi se razgovaralo o zajedničkom radu na usvajanju preporuka“, naveo je Marković u pismu.

Iz ODIHR-a su agenciji Mina saopštili da je direktorica odgovorila u petak i navela da „ODIHR pozdravlja spremnost Crne Gore da isprati preporuke koje se odnose na izbore kroz otvoren i inkluzivan proces i konsultaciju svih relevantnih aktera“, prenosi portal Rtcg.

„ODIHR je, u okviru svog mandata i u skladu sa raspoloživim resursima, spreman da pruži stručne i tehničke savjete za takav proces. Ovo bi moglo da uključi stručna mišljenja i preglede nacrta zakona. Kancelarija bi, takođe, nastojala da koordinira svoje aktivnosti sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori“, saopšteno je iz ODIHR-a.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.