„Romeo i Julija“ na Međunarodnom festivalu  pozorišta za djecu u Banjaluci
Gradsko pozorište

U 19 sati u Velikoj sali Dječjeg pozorišta

„Romeo i Julija“ na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci

Nakon pet nagrada koje je nedavno osvojila na VI Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, predstava „Romeo i Julija“(14+), koju je po drami Viljema Šekspira režirala Emilija Mrdaković, nastavlja festivalski niz pa će u nedjelju 15. oktobra biti izvedena u okviru takmičarske selekcije XVI Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Banjaluci. Predstava će biti igrana u 19 sati u Velikoj sali Dječjeg pozorišta.

''''Romeo i Julija“ produkcija je naše Lutkarske scene i rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, kao romantična tragedija mlade generacije koja odrasta u surovom svijetu. Kroz ovo vanvremensko Šekspirovo djelo težimo da mladima usadimo optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim'', saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf). 

U zvaničnom programu šesnaestog izdanja festivala u Banjaluci, od 14. do 19. oktobra, biće odigrano 14 predstava, a za nagrade će se takmičiti 12. Osim produkcije Gradskog pozorišta, publika će moći da pogleda i predstave iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske, Turske, Bugarske, Slovenije, Makedonije i Republike Srpske. Internacionalni žiri u sastavu: Nikolaj Naumov, reditelј iz Sankt Peterburga, Miroslav Radonjić, teatrolog iz Novog Sada i Mladen Đukić, reditelј i animator iz Banjaluke dodijeliće gran pri za najbolјu predstavu u cjelini, zatim nagrade za najbolјu režiju, scenografiju i muziku, kao i pet ravnopravnih glumačkih nagrada. Specijalnu nagradu dodjeljuje direktor Festivala.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.