SAD: Nevin ležao 23 godine u zatvoru
Ilustracija

Dobio dvije doživotne

SAD: Nevin ležao 23 godine u zatvoru

Čovjek koji je nezasluženo odležao 23 godine u zatvoru zbog pogrešne presude za dvostruko ubistvo oslobođen je u petak u Kanzasu, objavili su lokalni mediji.

Lamon Mekinatjr, uhapšen je u 17. godini, a osuđen u 18. Dobio je dvije doživotne kazne zatvora za ubistvo dvojice muškaraca u Kanzas Sitiju.

Muškarci su ustrijeljeni dok su sjedeli u svom kadilaku, piše list Kanzas Siti Star, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Mladić je osuđen uprkos tome što nije bilo dovoljno dokaza koji ga povezuju sa zločinom i uprkos alibiju koji je dala njegova porodica, da je bio kod kuće u vrijeme ubistva, piše list.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.