Glumci serije Igre prijestola nemaju scenario već im se tekst diktira
Ilustracija

Na snimanju 8. sezone

Glumci serije Igre prijestola nemaju scenario već im se tekst diktira

Glumačka ekipa popularne serije "Igra prijestola" suočena je na snimanju posljednje, osme sezone sa do sada neviđenim mjerama zaštite scenarija glumcima se u svakoj sceni diktira tekst koji treba da izgovore, red po red, preko takozvanih bubica.

Glumac Nikolaj Koster-Valdau koji u seriji tumači lik Džejmija Lenistera opisao je u skandinavskoj zabavnoj emisiji "Skavlan" izuzetno čvrste mjere korišćene tokom snimanja prethodnih sezona kako bi se detalji priče držali u strogoj tajnosti, i naveo da glumci nikada ne vide scenario, prenosi Asošiejted pres.

On je dodao da producenti ne žele ništa da prepuste slučaju kada je riječ o čuvanju scenarija daleko od očiju javnosti.

Televizija Ejč-Bi-Ou (HBO) koja emituje "Igru prijestola'' ljetos je bila žrtva više hakerskih napada, povezanih s objavljivanjem epizoda serije na internetu prije njihove premijere.

Serija je dobila brojne nagrade, a zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina iz serijala "Pjesma leda i vatre".

HBO još nije objavio kada će osma sezona biti emitovana, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.