Nikoliću, Vujisiću i Šćepanoviću produžen pritvor
Foto: antenam.net

Za još mjesec dana

Nikoliću, Vujisiću i Šćepanoviću produžen pritvor

Momiru Nikoliću, vlasniku kompanije ,,Graditelj“ iz Tivta, Dejanu Vujisiću, direktoru Pokreta za promjene (PzP) i sekretaru te partije Željku Šćepanoviću, osumnjičenima za pranje novca, produženje pritvor zajoš mjesec. Odluku je donio Vrhovni sud Crne Gore.

Osumnjičenima je pritvor produžen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Nikolić je, kako se navodi u naredbi za istragu, zajedno sa liderom PZP-a Nebojšom Medojevićem organizovao kriminalnu grupu.

Postupak protiv osumnjičenih pokrenut je u oktobru prošle godine kada je policija uhapsila Šćepanovića i Gordana Konatara, lokalnog dilera deviza, i tom prilikom kod njih pronašla novac sumnjivog porijekla. Od Šćepanovića je oduzeto 30.000 dolara, a od Konatara 18.000. Tada je protiv njih podnijeta krivična prijava zbog neovlašćenog bavljenja bankarskim poslovima. Međutim, daljom istragom Tužilaštvo je došlo do dokaza koji upućuju da se u ovom sliučaju radi i o pranju novca zbog čega je predmet dospio kod specijalnog tužioca.

Prema sumnjama Tužilaštva, višemjesečne provjere ukazuju da je Medojević sa Nikolićem osmislio kriminalni plan da u legalne tokove ubace novac koji je Nikolić nezakonito stekao u građevinskim poslovima kao preduzetnik firme „Graditelj“ iz Tivta.

Cilj je bio da se ta sredstva ne prikazuju kao prihod nadležnim organima i na taj način izbjegne plaćanje zakonskih obaveza.

Medojević je, prema rezultatima istrage Specijalnog tužilaštva, angažovao i saradnike čiji je zadatak bio da se bez odobrenja bave bankarskim poslovima, odnosno da za potrebe partije na crno rade konverziju deviza i zarađeni procenat stave u legalne tokove.

 

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.