Petnjičke Demokrate: Ministar došao po glasove
Demokrate Petnjica

Reagovali na posjetu Šehovića

Petnjičke Demokrate: Ministar došao po glasove

Svjedoci smo da su u poslednje vrijeme pojačane predizborne aktivnosti ministara u Vladi Crne Gore, a naročito u gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori u novembru. Sada je na red došla Petnjica u koju vladini službenici dolaze vjerujemo po prvi put, navodi se u saopštenju Petnjičkih Demokrata.

Kažu da je odnos Vlade Crne Gore prema opštini Petnjica do sada bio takav, "kao da je ne umiju naći na geografskoj karti države, a kamoli obratiti pažnju na probleme Petnjičana".

"A da još bude veća ironija, u predizbornu posjetu dolazi ministar Damir Šehović, čija je partija završila treća na izborima u Nikšiću, na kojima su se takmičila samo dva politička subjekta. Pitanje je samo kako je ministar došao u svom skupocjenom automobilu do Petnjice čija putna infrastruktura podsjeća na ulice iz ratnih devedesetih kada su ministrove kolege iz DPS-a podešavale nišanske sprave, minirajući čitava naselja i gradove. Ali brzo je ministar zaboravio ratnohuškačku terminologiju Šešeljevih dobrovoljaca iz DPS-a, ali nisu Petnjičani, pa ministrova obećanja i osmjeh neće mnogo pomoći političkom rejtingu DPS-a i njegovog satelita SD-a", saopšteno je.

Petnjičke Demokrate dodaju da se tako ministar ne brine za puteve, ali ni za automobil koga skupo plaćaju svi građani Crne Gore.

"I kako to da se ministar baš sada sjetio da obećava škole, vrtiće, prevoze đaka? Vide dobro Petnjičani da je ministar došao po glasove. To što pojedini učenici pješače do škole i po 10 km i što Petnjička sirotinja plaća smještaj đacima u Beranama jer javnog prevoza nema, to ministra mnogo i ne brine", kažu Demokrate.

Dodaju da za razliku od Damira Šehovića koji je proveo samo par sati u Petnjici i odmah se vratio u Podgoricu, Demokrate su obišle na stotine domaćinstava u okviru terenske kampanje upoznajući se sa problemima građana.

"Ne zna ministar kako se teško živi u Petnjici i kako je nezavisna opština, itekako zavisna od svoje dijaspore na osnovu koje i opstaje. Da kojim slučajem zavisi od ministra Šehovića i Vlade Crne Gore, odavno bi bila pusta.

Očekujemo u narednom periodu još organizovanih posjeta zvaničnika Vlade Crne Gore koji prije svega dolaze da vide gdje je Petnjica i da u cilju prikupljanja glasova pokušaju prevariti časni i pošteni narod bihorskog kraja. Ali građani Petnjice i Crne Gore vide da je došao kraj vlasti Organizovane kriminalne grupe zvane DPS i nema te sile i tih neiskrenih i prevarantskih posjeta njihovi zvaničnika, koje će tu činjenicu promjeniti", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.