Praktična nastava dvije sedmice u PG, studenti VMŠ zadovoljni odlukom

Ostali dio nastave u Beranama

Praktična nastava dvije sedmice u PG, studenti VMŠ zadovoljni odlukom

Vijeće Medicinskog fakulteta usvojilo je danas nastavni plan Više medicinske škole u Beranama kojim je predviđeno da u semestru dvije sedmice praktična nastava bude održavana u Kliničkom Centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Ostali dio nastave biće održavan u Beranama gdje je sjedište VMŠ, prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

Odluku koju je donijela većina članova Vijeća, treba da potvrdi Senat Univerziteta Crne Gore.

To je bio i glavni razlog nesuglasica na UCG nakon kojih je smijenjena rektorka Radmila Vojvodić.

Studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama izrazili su zadovoljstvo što je, kako su naveli, Vijeće Medicinskog fakulteta konačno donijelo pravno legitimna odluka koja prekida dosadašnju neizvjesnost studenata.

Studenti smatraju da ta odluka "ide na ruku" njihovim zahjtevima.

"Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost svima koji su nas podržavali od samog početka, krovnoj organizaciji studenata – Studentskom parlamentu, Vladi Crne Gore, ali i novoj upravi Univerziteta Crne Gore. Ovakvom odlukom značajno je olakšano studiranje zbog činjenice da nećemo morati da putujemo u Podgoricu svake sedmice, te riješeno pitanje koje nas je opterećivalo u proteklom periodu", navodi se u saopštenju.

Sada se studenti, kako su dodali, u potpunosti možemo posvetiti svakodnevnim obavezama i kontinuiranom praćenju nastave u Beranama, gdje se i nalazi sjedište našeg studijskog programa.

"Želimo da istaknemo da danas nije stavljena na tačka na cijeli problem, već se u narednom periodu mora riješiti i problem smještaja naših kolega koji dolaze iz gradova koji nijesu na sjeveru naše države. Naime, oni će imati našu podršku u nastojanjima da im se obezbijede adekvatni uslovi studiranja u Beranama. Još jednom želimo da istaknemo da smo zadovoljni ne samo zbog očuvanja studentskog standarda, rješenja koje zadovoljava stroge kriterijume koji su uslov da naša diploma bude kredibilna i vrednovana po završetku studija, već i zbog uvažavanja potreba regionalnog razvoja i činjenice da je neophodno da se sa sjevera ne odlazi, nego da se ostaje i živi u tom dijelu naše države", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.