Lijepo vrijeme omogućilo da se radovi na trgu ubrzano sprovode
Foto: Onogošt.me

Nikšić

Lijepo vrijeme omogućilo da se radovi na trgu ubrzano sprovode

Radovi završne faze na rekonstrukciji Trga Slobode koji obuhvataju popločavanje 7.000 kvadratnih metara, uveliko su u toku.

Izvođač radova je firma „Programat i mehanizacija”, vrijednost investicije je 850.000 eura, a planirano je da taj posao bude završen, ukoliko vremenske prilike dozvole, do kraja godine, piše Pobjeda a prenosi portal Onogošt.me.

Ploče su izrađene od lokalnog tzv. nikšićkog kamena, debljine deset centimetara, u dvije boje, tamno-sivoj i svijetlo krem do bjeličaste boje, sa rezanim i blago oborenim ivicama. Dimenzije kamenih ploča kreću se od 30 do 50 i od 50 do 100 centimetara.

Prva faza rekonstrukcije koštala je oko 450.000 eura, u okviru koje je zamijenjena kompletna elektro, kanalizaciona i vodovodna mrežna instalacija, dok je površina od oko 12.000 kvadrata betonirana. Zatim je na trgu postavljen mobilijar, a zasađeno je i ukrasno drveće, a zahvaljujući donaciji Kine od 150.000 eura popločani su trotoari na trgu i postavljen asfalt na ulicama koje ga okružuju.

Vrijednost investicije kompletne rekonstrukcije Trga Slobode iznosi oko milion i po eura.

Rekonstrukcija Trga započeta je u julu prošle godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.