Za ljepšu sliku novskih ulica: Akcija čišćenja autobuskih stajališta
Autobusko stajalište

Akciju je inicirala Služba komunalne policije

Za ljepšu sliku novskih ulica: Akcija čišćenja autobuskih stajališta

U Herceg Novom je u toku akcija čišćenja autobuskih stajališta. Tokom narednih dana stajališta koja su zatrpana plakatima, oglasima i propagandnim materijalom, dobiće novo lice.

Akciju je inicirala Služba komunalne policije, a realizovana je u saradnji Opštine Herceg Novi i preduzeća „Blue line“, saopštila je načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić.

Kako kaže, opštinskom Odlukom o održavanju čistoće jasno je zabranjeno bez odobrenja nadležnog organa lijepiti ili rasturati reklamne listiće, oglase ili plakate na svim površinama, osim prostora namijenjenog za te svrhe. Ipak, svjedoci smo da se mnogi ove Odluke ne pridržavaju, te će iz tog razloga službenici u narednom periodu obavljati intenzivniju kontrolu i biće sankcionisana sva lica koja se budu reklamirala na ovaj način.

04

Pored ove akcije, Opština je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada završila Elaborat autobuskih stajališta, kojim su obuhvaćena sva postojeća, ali i mjesta na kojima ona nisu obilježena, a građani su iskazali potrebu da budu.

Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao predloge kako da se stajališta urede i uniformišu. Prema predlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal.

Takođe, ideja je da 12 stanica od Igala do Meljina budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.

Namjera lokalne uprave je da realizacija posla po predlogu iz Elaborata krene u narednoj godini, te da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.