Krivična protiv bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat: Pronađeni pištolji, puške, municija
Krsto Bošković

Bošković tvrdi da je oružje pronađeno kod sina njegovo

Krivična protiv bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat: Pronađeni pištolji, puške, municija

Tivatska policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat Krsta Boškovića iz SDP-a zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.Kod njega je pronađeno i oduzeto osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

U okviru akcije „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice Mato Bošković.  

"Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 - 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 - 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 623 komada municije različitog kalibra. Otac M.B, K.B, je policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo. Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi", saopštila je Uprava policije.

Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. 

Otac Mata Boškovića, Krsto Boškovića, je policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo. Kako je saopšteno iz Uprave policije za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi.

Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime Krsto Bošković a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

"Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", saopšteno je iz UP.

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.