Podgoričani mudro birali vlast koja je brinula o svim nacijama i konfesijama
Mihajlo Anđušić

Anđušić uvjeren da će i u narednom periodu Glavni grad voditi oni koji ga vole

Podgoričani mudro birali vlast koja je brinula o svim nacijama i konfesijama

Podgorica je u posljednje dvije decenije, doživjela ogromnu transformaciju i preobrazila se u urbani, evropski i moderan crnogorski grad. Svakako postoji prostor da se životni ambijent unaprijedi, ocijenio je Mihajlo Anđušić, poslanik DPSa i predsjednika Savjeta mladih DPS Odbora glavnog grada Podgorica.

Zahvalnost za istorijsku transformaciju Glavnog grada, dugujemo,navodi Anđušić, pregnuću svih onih koji su učestvovali u izgradnji podgoričkih bulevara, mostova, stambenih kvartova, onih koji su podsticali kapitalne investicije, inicirali prepoznatljive sadržaje. 

Ipak, dodaje da danas u Podgorici postoji prostor da se životni ambijent unaprijedi, da taj grad postane ljepši, moderniji, turistički atraktivniji.

"Nakon perioda razvoja infrastrukture Podgorice, nasušno nam je potreban plan revitalizacije i stvaranja novih parkova u gradu. Zelene površine moraju postati zaštitni znak Podgorice, nešto po čemu će naš grad biti prepoznatljiv i van crnogorskih granica. Veliki broj funkcionalnih parkova i zelenih površina sa korisnim sadržajima, imperativ su razvojne politike Glavnog grada države koja pretenduje da bude ekološka", saopštio je Anđušić.

Ističe da su Podgoričani imali mudrosti da biraju vlast koja je brinula o svim nacijama i konfesijama, usklađujući svoje važne lokalne odluke sa državnim interesom. 


"Nerijetki su pokušaji zlonamjernih glasova populizma da zamagle sjećanja građana Podgorice, koliki doprinos emancipaciji i crnogorskoj profilaciji Glavnog grada je dala i još uvjek daje Demokratska partija socijalista sa svojim partnerima! Takvi jalovi pokušaji svaki put se obesmisle u sudaru sa svakim trotoarom, ulicom, kulturnim dobrom i vjerskim skladom savremene Podgorice. Ogoli tu zlu namjeru sve što ih okružuje u ovom gradu, jer svaki od savremenih projekata Podgorice, stvorili su njeni građani koji dvije decenije unazad daju nedvosmislenu podršku onima koji najbolje artikulišu njihove interese, onima koji su imali viziju razvoja Podgorice i predano radili na njenom ostvarenju", naveo je Anđušić.

I pored brojnih izazova i projekata koji predstoje uvjeren je da će i u narednom periodu Podgoricu voditi oni koji je vole, srcem koje prije svega kuca za Crnu Goru.

"Oni koji je nikad nisu rušili, palili i uništavali već samo branili i gradili. Oni koji svakodnevno bezrezervno daju sebe kako bi ostvarili zacrtanu viziju i ispunili očekivanja stanovnika Podgorice.Crnoj Gori treba Glavni grad u kojem građanin može da razgovara neposredno sa Gradonačelnikom. Podgorici treba Gradonačelnik koji građanina stavlja na prvo mjesto. Građaninu treba vlast koja voli državu i njen Glavni grad i koja ima viziju kako Podgoricu dalje razvijati u maniru evropskih vrijednosti", poručuje Anđušić.

Smatra i da su u minule tri godine otvorenost i dostupnost, bili najvažniji principi funkcionisanja službe Gradonačelnika. Takav način rada, ističe Anđušić, predstavlja kvalitativni pomak u radu gradskih vlasti. 

Dodaje da revitalizacije istorijskih spomenika kulture, rekonstrukcija Sat kule i Trga Bećir Bega Osmanagića, svjedoče o baštinjenju zajedništva koje je Podgoricu gradilo i sačuvalo od svih zala koje nam u Crnoj Gori ni danas ne fale.Takođe ističe da se trend izgradnje novih ustanova obrazovanja, naročito predškolskih, mora  nastaviti i u narednom periodu, kako bi se i u tom dijelu realizovala zacrtana misija, da svi podgorički mališani, u svakom dijelu Glavnog grada imaju dobre uslove za početak svog obrazovanja.

"Ravnomjerni razvoj Podgorice, zajedno sa Gradskim opštinama, kao savremenim djelovima Glavnog grada, realizuje se u skladu sa zacrtanim planovima sa početka kreiranja programa rada ove gradske uprave.Socijalna politika je osnažena u minule tri godine novim servisima, donacijama i rješenjima životne egzistencije za one kojima je pomoć najpotrebnija. Tu politiku smo ugradili u samu srž naše partije pa moramo istrajno nastaviti na tom putu.Već sada, izvjesno je da će se i u narednom periodu Podgorica istim ovim tempom i pristupom profilisati kao slobodan, otvoren, moderan grad u kojem će se stvarati uslovi za dobar poslovni ambijent, strane investicije i nadasve prijatan život i boravak svakog njenog žitelja i gosta", zaključio je poslanik DPSa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.