DPS Kotor: Trgovac državljanstvima i dalje ćuti
Kotor

Jokić višestruko prekršio zakon

DPS Kotor: Trgovac državljanstvima i dalje ćuti

Predsjednik opštine Kotor još uvijek nije odgovorio na pitanje da li je 16. oktobra 2016. godine bio državljanin Srbije. Skrivajući se iza dokumenta za koji ga niko ne pita, Jokić još uvijek nije kazao da nije imao državljanstvo u vrijeme kada se kandidovao za izbore, čime je višestruko prekršio zakon, saopštili su iz DPS-a Kotor.

''Ako je tačno, a tačno je da je 16.10 2016. imao državljanstvo Srbije onda je na prevaru došao na javnu funkciju. Jokić je upisan u knjigu državljanstva u matično područje Novi Beograd za 2013. godinu pod brojem 1661. Ovaj podatak nikad i nikako ne može demantovati. Nakon toga su i mediji objavili  izvod iz matične knjige državljana Srbije od 12. maja i kasnije ponovo u julu 2017., gdje se jasno vidi da je Vladimir Jokić i tada imao državljanstvo druge države'', navodi se u saopštenju.

Međutim, kako kažu, Jokić bezuspješno pokušava da se odbrani napadima na DPS, govoreći da ne želi da odgovara na naša pitanja. 

''Zamislite taj demokratski kapacitet jednog, evo vidimo lažnog predsjednika Opštine, koji javno saopštava da ne želi da daje odgovore izabranim predstavnicima građana. Pa i da nije riječ o predstavnicima DPS-a, kvazi-predsjednik Opštine Jokić kao javni funkcioner i samoproklamovani legalista mora da shvati, kad već do sada nije, da mora da odgovara na sva pitanja javnosti, ali i nadležnih organa koja se tiču njegove javne funkcije, svidjelo se to njemu ili ne'', kazali su iz DPS-a Kotor.

Očekuju i od državnih organa Crne Gore da se oglase po ovom pitanju.

''Neprihvatljivo je da ovakvi slučajevi čekaju dugo razrješenje. Snaga zakona i efikasnost institucija moraju biti jednake za sve'', zaključili su iz DPS-a Kotor. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.