Mladić iz Podgorice uhapšen zbog sumnje da je tukao pripadnika LGBT populacije
Ilustracija

Incident od 30. septembra

Mladić iz Podgorice uhapšen zbog sumnje da je tukao pripadnika LGBT populacije

Podgoričanin B.M. (20) uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja na štetu 25-godišnjeg člana LGBT zajednice.

Oštećeno lice je naime policijskim službenicima prijavilo da ga je 30. septembra oko 21h napalo nepoznato muško lice, te da je motiv napada bila pretpostavljena seksualna orijentacija i rodni identitet ovog lica, saopštila je Uprava policije.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, oštećeno lice je prvo vrijeđao a potom mu i zadao više udaraca u predjelu tijela, od kojih je oštećeno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. 

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kojem je B.M, nakon lišenja slobode, priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Tužilac je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Policija će nastaviti da preduzima aktivnosti na zaštiti svih građana a posebno članova osjetljivih grupa među kojima je i LGBT zajednica", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.