Ako se kandiduje, Milo Đukanović će biti predsjednik Crne Gore
Ivan Brajović

Brajović vjeruje

Ako se kandiduje, Milo Đukanović će biti predsjednik Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio je danas da odnosi između Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da u posljednjoj deceniji nikad nisu bili bolji.

Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi volio da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

"Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dvije države", rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta, prenijela je Beta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

"Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primjer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prošlosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima", rekao je Brajović. 

On je dodao da su slučajevi poput afera "Državni udar" kompleksni, da ne spadaju u domen zakonodavne vlasti, ali da ne misli da opterećuju odnose dvije zemlje.

Na pitanje da li misli da će se Milo Đukanović kandidovati za predsjednika Crne Gore, Brajović je rekao da će to biti samo Đukanovićeva odluka, ali da ako Đukanović odluči da se kandiduje, vjeruje da će biti predsjednik Crne Gore.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.