Knežević najavio tužbe protiv svih koji objavljuju klevete na njegov račun
Duško Knežević

Nema govora o pranju novca

Knežević najavio tužbe protiv svih koji objavljuju klevete na njegov račun

Siguran sam da nema govora o pranju novca, moji zaposleni su novac koji pripada meni i za koji u svakom momentu imam dokaze odakle mi je, po mom nalogu, zamjenili u eure za moje potrebe, saopštio je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.

Knežević se oglasio povodom, kako se navodi, teških neistina, objavljenih u pojedinim medijima, kojima se podmeće predsjedniku Kneževiću da je navodno rekao svojim zaposlenima da na saslušanju izjave da je novac koji su konvertovali pripadao gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, te insinuira da  Knežević ima veze sa finansiranjem DF-a.

Knežević je napomenuo da ga niko od nadležnih nije zvanično pozivao povodom ovog slučaja i da svakome stoji na raspolaganju čim se oporavi od operacije, obavljene nedavno u Beogradu.

Istakao je da je novac zvanično zamijenjen na šalteru u banci.

"Spreman sam da dam sve informacije o ovim transakcijama za koje sam siguran da su urađene po svim propisima. Isto tako, neću mirno posmatrati bilo čije pokušaje da se preko mojih leđa odvijaju bilo kakve političke bitke. Ne krijem se nigdje niti imam razloga. Žao mi je što sam zbog postoperativnog tretmana i liječenja bio spriječen da odmah dođem u Podgoricu i budem uz moje saradnike. Vrlo mi je žao što oni i njihove porodice prolaze kroz nešto što ne zaslužuju i zašto nisu krivi", naveo je Knežević.

Dodao je da nikome ništa ne podmeće niti je to, ističe, njegov manir.

" Stijepović je moj dugogodišnji prijatelj, još od gimnazijskih dana, kao što su to i državni čelnici sa kojima godinama sarađujem na promociji Crne Gore i animiranju stranih investitora. I to je nekome vjerovatno poslužilo kao zgodna prilika da poveže Stijepovića sa privođenjem mojih zaposlenih, sa namjerom da u sve ovo upetlja politiku.Onda je neko drugi, pokušavajući da jednu konstrukciju pokrije drugom, odlučio da plasira u javnost besramnu laž kako sam ja u nekakvom savezništvu sa DF-om. Bavljenje politikom me ne zanima. Jesam veoma glasan i veoma konkretan promoter euro-atlantskih integracija, ali ne bavim se time iz političkih interesa, već zato što to smatram najboljim okvirom za budućnost Crne Gore i biznisa", saopštio je Knežević.

Napominje da mu je stalo da crnogorska javnost sazna istinu i da ukaže na neistine i podmetanja na njegov i račun njegovih prijatelja i saradnika.

"Biće pokrenuti postupci protiv svih koji tendenciozno objavljuju klevete na moj račun. Crnu Goru sam napustio po završetku gimnazije, kada sam otišao na studije. Od tada živim i poslujem u raznim zemljama u inostranstvu, gdje sam i zasnovao porodicu koja nikada nije živjela u Crnoj Gori. Pružio sam dokaze o prodaji imovine u inostranstvu, kao i izvode sa računa stranih banaka koji svjedoče o porijeklu novca. Sva sredstva koja stičem i plasiram na tržište su isključivo legalnog porijekla, isto kao što su bile stotine miliona eura i dolara uloženih do sada u projekte i radna mjesta u Crnoj Gori. I pored svega ovoga, želim još da vjerujem da nisam pogriješio i da je Crna Gora pravna država u kojoj će se svaki investitor osjećati sigurno i biti pošteđen političkih razračunavanja", zaključio je Knežević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.