Portugal: Vlast odgovorna za smrt 64 osobe u junskim požarima (VIDEO)
Ilustracija

Nisu na vrijeme evakuisali seosko stanovništvo

Portugal: Vlast odgovorna za smrt 64 osobe u junskim požarima (VIDEO)

Nezavisna istraga šumskih požara u Portugaliji, u kojima su juna ove godine poginule 64 osobe, pokazala je da vlasti nisu na vrijeme evakuisale seosko stanovništvo, navode mediji.

Predsjednik komisije Žoao Gereiro rekao je danas novinarima u Lisabonu da su zvaničnici koji su 17. juna koordinirali akcije vatrogasnih službi, morali da ranije evakuišu sela ili da narede stanovništvu da ostane u kućama, pošto je kasnije, kada je evakuacija ipak naređena, požar bilo nemoguće kontrolisati, prenio je list Diario de notisias.

Od 64 stradale osobe, 47 je poginulo u automobilima, pošto ih je vatra zarobila na putu dok su pokušavali da pobjegnu.

Nezavisna komisija predstavila je danas u Parlamentu izvještaj na 300 stranica, u kojem se navodi da je požar koji je uništio oko 29.000 hektara šuma, najvjerovatnije izazvala munja, prenosi Beta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.