Treća faza 1000+ krajem decembra, fokus na sjever
Ilustracija

Još 400 domaćinstava će riješiti stambeno pitanje

Treća faza 1000+ krajem decembra, fokus na sjever

Treća faza projekta ,,hiljadu plus“ počeće krajem ove, odnosno početkom iduće godine, saopštio je Pobjedi generalni direktor za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja Marko Čanović.

- U skladu sa programom rada Vlade i dinamikom pregovora sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), koji su u završnoj fazi, do kraja ove, odnosno početkom naredne godine će biti objavljeni javni pozivi za banke, građevinske kompanije i fizička lica kao ponuđače stanova, kao i za građane.Za ovu fazu projekta predviđeno je 20 miliona eura, što podrazumijeva da će još 400 porodičnih domaćinstava tokom naredne godine riješiti stambeno pitanje - istakao je Čanović.

Objasnio je da je treća faza nastavak prethodna dva projekta hiljadu plus, koji su realizovani 2010. do 2011. i 2015-2017, u saradnji i kroz kreditni aranžman sa CEB-om.

- U prethodne dvije faze projekta 809 domaćinstva, odnosno 2.149 građana riješili su stambena pitanje - kazao je Čanović, podsjećajući da se posebna pažnja poklanja osjetljivim socijalnim grupama, licima sa invaliditetom, samohranim roditeljima, mladim bračnim parovima, zaposlenima u javnoj upravi i građanima sa srednjim i nižim primanjima.

- U ovoj fazi projekta fokusiraćemo se na građane iz sjeverne regije, imajući u vidu da ćemo uključiti stanove u starogradnji, jer je ponuda novoizgrađenih na sjeveru limitirana - precizirao je sagovornik Pobjede.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.