Roditelji inficiranih beba nezadovoljni radom suda: Presuda nije uručena u pisanoj formi
Roditelji inficiranih beba

Nakon dva i po mjeseca od izricanja

Roditelji inficiranih beba nezadovoljni radom suda: Presuda nije uručena u pisanoj formi

Roditelji beba inficiranih u Bijelom Polju krajem 2014. ogorčeni su zato što im ni poslije dva i po mjeseca od izricanja, presuda bjelopoljskim ljekarima nije uručena u pisanoj formi, kako bi Tužilaštvo moglo da se žali Apelacionom sudu, stoji u saopštenju roditelja beba.

“Ovim putem želimo da izrazimo protest nezadovljstvo i sumnju u rad suda u Bijelom Polju, i sudije Vukomira Boškovića. Poslije skandalozne presude ispod zakonskog minimuma sumnjamo da dolazi do nove opstrukcije u predmetu nedostavljanjem presude u zakonskom roku od dana izricanja, čime se povećava naša sumnja da se ljekarima na ovaj način kupuje vrijeme“, stoji u saopštenju roditelja koje prenose Vijesti.

Ljekari optuženi zbog infekcije pet beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju u Crnoj Gori osuđeni su na višemjesečne kazne, od čega dvoje na kazne zatvora, dok će dvoje biti u kućnom pritvoru.

Tomislav Jeremić, i Haka Tahirović kažnjeni su sa sedam mjeseci zatvora, a Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević sa šest mjeseci kućnog pritvora.

Ljekari su se optužnicom teretili za teško djelo protiv zdravlja ljudi, jer nisu spriječili izbijanje infekcije u porodilištu u novembru 2014.

U bjelopoljskoj bolnici zaraženo je pet beba od čega je jedna umrla.

Roditelji su danas javno zatražili hitan prijem kod predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

U odgovoru dostavljenom Vijestima iz Višeg suda piše da je sudija nakon presude bio na godišnjem odmoru od 1. avgusta do 11. septembra kada je počeo da radi.

„Predsjednik vijeća sudija Vukomir Bošković  intenzivno  radi na pisanoj  izradi presude  i ista će biti dostavljena strankama u najkraćem mogućem roku, tako da se u konkretnom slučaju ne radi ni o kakvoj opstrukciji, već o objektivnim razlozima zbog kojih presuda nije izrađena, uz napomenu da se radi o veoma složenom predmetu, sa obimnim dokaznim materijalom i velikim brojem saslušanih svjedoka”, navodi se u odgovoru Višeg suda koji je potpisao PR Radomir Kljajević za Vijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.