Netanjahu dao instrukcije za povlačenje Izraela iz Uneska
Benjamin Netanjahu

Pozdravio odluku SADa

Netanjahu dao instrukcije za povlačenje Izraela iz Uneska

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je večeras dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da pripremi povlačenje Izraela iz Uneska.

To je saopštila Vlada ubrzo poslije najave SAD da napuštaju tu agenciju UN zbog neobjektivnosti prema jevrejskoj državi, prenosi Beta.

Naetnjahu je pozdravio odluku predsjednika SAD Donalda Trampa o povlačenju: "To je hrabra i moralna odluka jer je Unesko postao teatar apsurda. Umjesto da čuva istoriju ona je iskrivljuje", rekao je Netanjahu, prenijeli su izraelski mediji.

Unesko je kao prvo tijelo UN primio Palestinu kao punopravnu članicu, 2011. godine, iako je Izrael dugo optuživao za anti-izraelski stav.

Izrel i SAD su predvodili intenzivne diplomatske napore da regrutuju članice Uneska da glasaju protiv kontroverznih mjera.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.