Rašović uzeo 100.000 dolara od Stijepovića?
Ilustracija

Knežević rekao da je novac njegov i da ima dokaze o porijeklu

Rašović uzeo 100.000 dolara od Stijepovića?

Vlatko Baja Rašović rekao je policiji da blizu 100.000 dolara koje je sa još petoricom zaposlenih u Atlas grupi konvertovao u eure prošlog oktobra, pripada gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Migu Stijepoviću, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora bliskih istrazi.

Rašović  je  to izjavio inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su ga saslušavali u svojstvu građanina.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva prošle sedmice negirali su da  je  bilo ko od osumnjičenih pominjao Stijepovića kod njih na saslušanju, a predsjednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je da je novac njegov i da ima dokaze o porijeklu.

Međutim, izvori “Vijesti” tvrde da  je  Rašović inspektorima rekao da  je  12. oktobra prošle godine, po nalogu Kneževića i još jedne osobe iz Atlas banke, otišao kod Stijepovića u zgradu Glavnog grada po novac.

Objasnio  je  da mu  je  Stijepović predao novac, koji  je  istog dana konvertovan u eure.

Po zakonu, taj njegov iskaz policiji ne može se koristiti kao dokaz u postupku koji  je  zbog pranja novca Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Rašovića i njegovih kolega.

Izvori “Vijesti” tvrde da Rašović pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević nije ponovio sve što  je  rekao u policiji, a da Stijepovića navodno nije pomenuo ni na saslušanju pred sudijom za istragu podgoričkog Višeg suda.

To  je  navodno uradio po savjetu advokata da ne pominje političara, “jer se nikada neće izvući iz te priče”.

Nije jasno da li  je  SDT pokušalo da provjeri navode Rašovića, date pred policijom.

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić u subotu su saopštili da  je  Stijepović uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara, koji su kasnije korišćeni za kampanju DPS.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.