Policijska zasjeda: U torbama prenosili drogu, uhapšen Albanac, povrijeđen policijac
Ilustracija

Tri lica u bjekstvu

Policijska zasjeda: U torbama prenosili drogu, uhapšen Albanac, povrijeđen policijac

U zasjedi koju su juče crnogorski policajci napravili za krijumčare droge iz Albanije uhapšena je jedna osoba a tri su u bjekstvu. Prilikom ove akcije jedan policijski službenik zadobio je teške tjelesne povrede.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su u saradnji sa graničnom policijom Albanije zaplijenili su oko 88 kg skanka i na taj način presjekli još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge sa područja Albanije na teritoriju Crne Gore, saopštila je crnogorska policija.

Granični policajci su juče ujutru, postupajući po operativnim saznanjima, na pješačkoj stazi koja vodi iz  Albanije u Crnu Goru, napravli zasjedu.

Oko 8,20h tom stazom su se kretala četiri lica sa velikim crnim torbama.

Prilikom pokušaja kontrole ovih lica, Albanac P.G. (34) uperio je pištolj u jednog policajca, prilikom čega ga je službenik policije uhvatio za ruke i cijev pištolja i na taj način mu oduzeo pištolj.

Iz policije navode da je ovom  prilikom policajac zadobio teške tjelesne povrede, u vidu preloma dva prsta desne šake.

Brzom akcijom službenika policije Albanac je uhapšen dok su ostala tri lica odbacila torbe i dala se u bjekstvo u pravcu Albanije, o čemu je obaviještena policija Republike Albanije.

"Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada municije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice.Lice, droga, oružje i ostali predmeti predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja", piše u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se P.G. liši slobode uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

O napadu na službeno lice je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo nakon sagledavanja medicinske dokumentacije.

"Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćena i tri za sada nepoznata lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojima se kao što je navedeno intenzivno traga u saradnji sa kolegama iz Albanije.Oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuju iz policije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.