Originalne slike svemira Nasinih astronauta biće prodate na aukciji (FOTO)
Foto: Chron.com

Snimci mjeseca

Originalne slike svemira Nasinih astronauta biće prodate na aukciji (FOTO)

Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije Nasa, snimljene u vrijeme kada je istraživanje Mjeseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji.

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovjek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Mjeseca, javlja Beta.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 rijetkih snimaka koje će od danas ponuditi na prodau aukcijska kuća Skiner iz američke države Masačusets.

Kako navodi ta aukcijska kuća, aukcija nazvana "Ljepota svemira" prva je američka aukcija na kojoj se prodaju samo stare fotografije astronauta Nase kada je bio vrhunac istraživanja Mjeseca od 1961. do 1972. godine.

Nasa2

Foto: WSB Radio

Aukcija počinje danas i trajaće do 2. novembra.

"Fotografije su vrijedne ne samo zbog njihovog naučnog i istorijskog značaja već i zbog njihove umjetnosti", rekla je Mišel Lamuni iz aukcijske kuće.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.