Ivan Vujović osuđen na tri godine zatvora zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora
Zatvor u Bijelom Polju

Suđeno mu u odsustvu

Ivan Vujović osuđen na tri godine zatvora zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora

Ivan Vujović (29) iz Podgorice osuđen je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu na tri godine i mjesec zatvora zbog bjekstva iz zatvora.

Vujović je 24. decembra 2015. godine pobjegao iz bjelopoljskog zatvora, gdje je izdržavao kaznu od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici 3. marta 2011. godine.

Tom presudom Vujović je osuđen zbog ubistva Radomira Savovića u Podgorici. Međunarodna potjernica za Vujovićem raspisana je odmah nakon bjekstva.

On je uhapšen u novembru prošle godine u blizini granice sa Holandijom, kada je njemačka policija u njegovom vozilu pronašla više od šest kilograma heroina i više falsifikovanih dokumenata.

Vujoviću je suđeno u odsustvu, a Crnoj Gori biće izručen nakon što se protiv njega okonča postupak za krijumčarenje droge i falsifikovanje dokumenata u Njemačkoj.

Vujović je 24. decembra 2015. godine na gotovo filsmki način pobjegao iz istražnog zatvora u Bijelom Polju, gdje je prebačen iz Spuža na odsluženje kazne zbog ubistva sugrađanina Radomira Savovića 2008. godine.

Tokom suđenja pregledan je audio-video izvještaj, koji je izuzet sa sigurnosnih kamera u prostorijama dežurne službe zatvora. Na njemu se vidi kako Vujović, koji je zbog čestih konflikata u zatvoru u Spužu prebačen u Bijelo Polje, dolazi u prostorije dežurne službe, gdje dobija fiksni telefon i sjeda u fotelju iz koje razgovara. Potom ustaje, kreće prema vratima i vadi pištolj. Izvodi čuvare iz prostorije, prijeteći im:

- Nemoj nešto da si pokušao, izbušiću vas, izlazi ovamo.

Držeći ih na nišanu natjerao je čuvare da izađu iz dežurane, a zatim ih odveo do prostora između upravne zgrade i istražnog dijela zatvora, gdje ih je prisilio da uđu i zatvorio vrata. Nakon toga se vratio do dežurane, pritisnuo dugme i otvorio ulazna vrata zatvora, ušao u prijavnicu i naslonio pištolj na slepoočnicu čuvara Slaviše Kljajevića govoreći: "Pucaću, nemoj da si nešto pokušao".

Pobjeda/Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.