Akcija policije u Budvi i Baru: Privedene 24 osobe, pronađeno oružje i veća količina municije
Ilustracija

Policija u isto vrijeme upala na više desetina lokacija

Akcija policije u Budvi i Baru: Privedene 24 osobe, pronađeno oružje i veća količina municije

U akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala u Budvi Baru i Ulcinju izvršeno je juče i danas 24 pretresa a privedeno je 11 lica u Budvi i 13 u Baru.

Službenici policije Budve i Bara su danas uz podršku Posebne jedinice policije, u trećoj akciji ove sedmice, a u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, sinoć i jutros izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na ukupno 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja.

Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica uhapšena zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti -saopštila je Uprava policije.

akcija1

Policija je, kako je saopšteno, sinoć i danas na području Budve izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 lica, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 lica.

Policija Budve je na 11 lokacija koje je pretresala pronašla oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka. Uhapsili su i četiri osobe.

akcija2

"Dva su lišena slobode danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji sinoć su u Budvi lišeni slobode D.Š. (24) iz Nikšića i Z.S. (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici", piše u policijskom saopštenju.

akcija

Pretresima na području Bara i Ulcinja na 13 lokacija barski policajci su pronašli 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije.

"O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.Policijske aktivnosti u borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.", ističu iz Uprave policije.

Službenici CB Berane i OB Rožaje, takođe uz podršku Posebne jedinice, prije tri dana, izvršili pretrese na 16 lokacija koja koriste tzv. bezbjednosno interesantna lica i da su priveli 20 lica. 

U tri akcije, uključujući i ovu od danas, crnogorske policije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica,izvršen je pretres 61 lokacije na jugu i sjeveru koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica a priveden je veliki broj lica. 

Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari i uhapšeno je više lica. 

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.