Mesi odveo Argentinu na Mundijal
Lajonel Mesi

U Rusiju

Mesi odveo Argentinu na Mundijal

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2018, pošto je prošle noći u gostima pobijedila Ekvador sa 3:1 u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija.

Ekvador, koji je i prije poslednjeg kola izgubio šanse za prolaz dalje, poveo je već u prvom minutu golom Romarija Ibare, ali je potom na scenu stupio Lajonel Mesi i het-trikom odveo vicešampione svijeta u Rusiju, javlja Beta.

Golovima u 12, 20. i 62. minutu Mesi je spriječio scenario da se Argentina prvi put od 1970. godine ne nađe na Mundijalu.

Argentina je tako, na kraju, zauzela treće mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 28 bodova.

"Bilo bi ludo da Argentina ne igra na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga smo došli. Povrh svega, počeli smo sa golom zaostatka, ali smo na sreću brzo reagovali i poveli", rekao je Mesi.

Mesi je dodao da će ekipa Argentine "da se mijenja, da raste i da će poslije ovoga biti jača".

Argentina je na prošlom Mundijalu u Brazilu 2014. godine izgubila u finalu od Njemačke sa 0:1.

Mesi još nije osvojio trofej sa državnim timom, nasuprot uspješnoj karijeri u Barseloni, sa kojom je osvojio sve trofeje.

On će tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji napuniti 31 godinu i možda će mu to takmičenje biti poslednja prilika.

"Mesi ne duguje Argentini Svjetsko prvenstvo, ali njemu fudbal duguje taj trofej. Na sreću, najbolji fudbaler svijeta je po nacionalnosti Argentinac", rekao je selektor Argentine Horhe Sampaoli.

"Čak i poslije primljenog gola vidjelo se da ovaj tim zna kako da igra fudbal. Ništa neću da obećavam", dodao je on.

Mjesto na Svjetskom prvenstvu iz Južne Amerike još ranije je obezbijedio Brazil, a prošle noći su to uradili i Urugvaj pobjedom nad Bolivijom od 4:2, kao i Kolumbija remijem sa Peruom 1:1.

Peto mjesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija osvojio je Peru i ta selekcija će se za mjesto u Rusiji boriti protiv Novog Zelanda u interkontinentalnom baražu.

Brazil je prošle noći slavio protiv Čilea sa 3:0 i tako tu selekciju ostavio bez plasmana na šampionat svijeta. 

Reprezentacija Brazila je kvalifikacije završila sa 41 bodom, deset manje je osvojio Urugvaj, Argentina je treća sa 28, dok Kolumbija ima 27. Petoplasirani Peru je osvojio 26 bodova.

Čile je takođe sakupio 26 bodova, Paragvaj 24, Ekvador četiri boda manje, Bolivija je kvalifikacije završila sa 14 bodova, a Venecuela sa 10.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.