Momišići: Redovnije dobijaju račune nego vodu
Svakodnevno ostaju bez vode

Stanari revoltirani

Momišići: Redovnije dobijaju račune nego vodu

Stanari ulice 18. jula u Momišićima u Podgorici više mjeseci imaju problem lošeg vodosnabdijeva. Potrošači u toj ulici, tvrde, često ostaju bez vode ili im je loš pritisak. Zahtijevaju od nadležnih da im obezbijede uredno vodosnadbijevanje, baš kao što im uredno dostavljaju i račune za utrošenu vodu.

Već dva mjeseca stanari većeg dijela ulice 18. jula u Momišićima svakodnevno po nekoliko puta ostaju bez vode, a i kada je imaju, pritisak je toliko loš, da često treba i po nekoliko minuta, da bi se napunila flaša od jednog litra. Ovaj problem je nastao kada su četiri nove zgrade koje su sagrađene u ovoj ulici, priključene na vodovodnu mrežu. Radnici su na ulici iskopali veliku rupu i tada smo ostali bez vode. Nakon nekoliko dana ta rupa je zatrpana i tada počinju problemi. Obzirom na to da su radnici svakodnevno nešto radili na tom mjestu, računali smo da će problem biti riješen, međutim nije - tvrdi Dragoje Vlahović, jedan od stanara.

Obratili su JP "Vodovod i kanalizacija" Podgorica. Iz tog preduzeća su im saopštili da nisu upućeni da problem sa vodosnadbijevanjem u ovoj ulici postoji, ali da znaju da je vodovodna mreža zastarjela.

Vlahović ističe da je istog dana zabetonirano mjesto na ulici, ali su problemi ostali isti. 

ul18juladanas1

Rupa zabetonirana, problemi ostali

Stanarima nije jasno zašto su četiri četvorospratne zgrade priključene na vodovodnu mrežu ako su u JP "Vodovod i kanalizacija" Podgorica znali da postoji problema sa zastarjelom vodovodnom mrežom u ovoj ulici.

"Valjda je logično bilo da se prije toga uredi vodovodna mreža, kako građani koji uredno plaćaju vodu ne bi trpjeli posledice. Ovo gradsko preduzeće je dužno da građanima koji su priključeni na vodovodnu mrežu obezbijedi uredno vodosnadbijevanje, baš kao što nam uredno dostavljaju i račune za utrošenu vodu, te ih sa pravom pitamo zašto to nisu i uradili? Napominjemo, trenutno nije period kada se nalivaju dvorišta i bašte, tako da izgovor da je pritisak zbog toga slab nećemo uvažiti. Želimo da nam objasne zašto su dozvolili da se zgrade priključe na dotrajalu vodovodnu mrežu i kada će problem biti riješen", poručili su stanaari.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.