U pobuni u meksičkom zatvoru poginulo 13 zatvorenika
Ilustracija

Osam teško povrijeđeno

U pobuni u meksičkom zatvoru poginulo 13 zatvorenika

Tokom pobune u zatvoru u Meksiku poginulo je 13 zatvorenika, javlja Anadolija.

Portparol policije Meksika Aldo Fasci podsjetio je da je do pobune u zatvoru u gradu Kadereta došlo u ponedjeljak u noćnim satima.

U zatvoru je došlo do sukoba članova dvije bande koje su smještene u odvojenim dijelovima. Fasci je istakao da je tada ubijen i zapaljen jedan zatvorenik.

Naglasio je da je tada došlo do pobune oko 150 zatvorenika, koji su napali policiju. Jedan policajac je zadobio teške tjelesne povrede.

Fasci je potvrdio da je poginulo 13 zatvorenika, a osam je teško povrijeđeno.

Da policija nije intervenisala i koristila oružje, prema njegovim riječima, bilo bi više ljudskih žrtava. U zatvoru u kojem se nalazi oko 4.000 zatvorenika uposleno je oko 300 čuvara što nije dovoljno da se zatvorenici stave pod kontrolu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.