Ubistvo starice u Plavu: Na odjeći osumnjičenih krv žrtve
Foto:Rtcg

Istraga brutalnog razbojništva i ubistva

Ubistvo starice u Plavu: Na odjeći osumnjičenih krv žrtve

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju privodi kraju istragu brutalnog razbojništva i ubistva Gordane Dašić (84) u Brezovici kod Plava i teškog povređivanja njenog supruga Vuka Dašića(82).

Kako nezvanično saznaju Dnevne novine, Forenzički centar u Danilovgradu završio je DNK analizu izuzetih materijalnih dokaza sa mjesta zločina i prema pouzdanim saznanjima, pronađeni su tragovi krvi pokojne Gordane na odjeći osumnjičenih Marka Šoškića (24) iz Brezojevice i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja.

Odmah nakon zločina, na osnovu obdukcionog nalaze Gordane Dašić, konstatovano je, da je kod nje nastupila nasilna smrt-ubistvo, te da je na tijelu bilo više povreda.

S obzirom da su analizirani svi raspoloživi materijalni dokazi i da je u svojstvu svjedoka saslušan oštećeni Vuk Dašić, uskoro slijedi i podizanje optužnice protiv aktera tog svirepog zločina.

Šoškiću i Konataru, sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac, ranije je odredila pritvor. Obojica osumnjičenih su priznali da su počinili razbojništvo, međutim, kada je u pitanju prebijanje i ubistvo starice, međusobno su optuživali jedan drugog. Šoškić je dva puta saslušan u tužilaštvu i kao glavnog egzekutora označio je Konatara, dok je Konatar za glavnog aktera svirepog zločina označio Šoškića.

U naredbi za sprovođenje istrage stoji, da su 31. maja ove godine, oko pola noći, u mjestu Brezojevice, kod Plava, u namjeri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru iz koristoljublja, Šoškić i Konatar sa umišljajem lišili života Gordanu, a pokušali da ubiju i Vuka.

Tom naredbom je obuhvaćen i Nikola Knežević, zbog neprijavljivanja krivičnog djela, ali njemu nije određivan pritvor.

DN/Cdm

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.