Šavnik dobija prvi teren malih sportova
Foto: Ministarstvo sporta

Projekat ministarstva

Šavnik dobija prvi teren malih sportova

Ministarstvo sporta sufinansiraće najvećim dijelom izgradnju prvog otvorenog terena za male sportove u Šavniku, vrijednog oko stotinu devedeset hiljada eura, koji bi ukoliko to vremenski uslovi dozvole bio završen najkasnije do proljeća naredne godine, dogovoreno je na sastanku ministra sporta Nikole Janovića i predsjednika šavničke opštine Mijomira Vujačića.

Janović koji je danas boravio u radnoj posjeti Šavniku, poručio je da bez kvalitetne sportske infrastrukture nema razvoja sporta u Crnoj Gori, a sami tim ni vrhunskih rezultata.

On je pojasnio da izgradnjom prvog otvorenog terena malih sportova u Šavniku, Ministarstvo sporta kreće u prvi investicioni ciklus kojim država želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta.

“U saradnji sa Direkcijom javnih radova, do kraja godine finansijski ćemo pomoći sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata u devet crnogorskih opština. Ministarstvo je prethodnih nekoliko mjeseci u intenzivnoj komunikaciji sa svim opštinama, dogovorilo listu prioritetnih sportskih objekata koje je neophodno rekonstruisati ili sagraditi. U Šavniku je to otvoreni teren malih sportova i ja sam siguran da će realizacija navedenog projekta, osim na razvoj i promociju sporta i zdravih stilova života, pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma i umnogome izmijeniti lice Šavnika”, poručio je ministar.

222817892488005423111137496887632928149554n

Predsjednik Opštine Mijomir Vujačić, zahvalio je ministru sporta, bez čije pomoći, kako je kazao, izgradnja terena malih sportova ne bi bila moguća.

,,Ovo nije prvi put da ministar Janović pomaže Šavniku. Činio je to i kao sportista, a s pozicije Ministarstva sporta pomogao je i da Šavnik dobije prvo igralište i vježbalište za djecu i mlade koje smo svečano otvorili za Dan opštine”, kazao je Vujačić i dodao da će prvi teren malih sportova biti mjesto gdje će se održavati razne sportske manifestacije, takmičenja i što je najvažnije gradjani će se kvalitetnije baviti rekreativnim sportom.

223085872488000389778305394469326313157245n

Iz Ministarstva sporta su saopštili da je površina otvorenog terena malih sportova sa armiranog betonskim tribinama i ogradom je oko 1.500 metara kvadratnih, a imaće 800 mjesta i teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Predviđeno je da njime upravlja JU „Centar za kulturu, sport i medije“, dok će ga lokalno stanovništvo koristi besplatno.

“Janović završio je radnu posjetu Šavniku obilaskom JU Obrazovnog centra gdje je sa direktorom, nastavnicima i učenicima razgovarao o školskom sportu i uslovima u kojima djeca pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, gdje su kako su ocijenili takodje neophodna ulaganja”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.