Sve spremno za doček Erdogana u Novom Pazaru
Foto: AA

Vlada prava euforija

Sve spremno za doček Erdogana u Novom Pazaru

Uoči dolaska predsjednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogana, u Novom Pazaru od večeras vlada prava euforija.

Centar grada i ulice kroz koje je planirano da prođe turski predsjednik, okićene su turskim zastava, bošnjačkim i zastava Srbije. 

Na gradskom šetalištu i na više putnih pravaca ka centru grada postavljeni su bilbordi s likom Erdogana. Takođe, za ovu priliku javni prostori i ulice su očišćene i uređene, u više ulica zasađeno je cvijeće. Ispred gradske uprave postavlja se bina i video bim. 

Više stotina novopazarskih taksista, organizovanih u koloni, sa istaknutim turskim i bošnjačkim zastava i posterima Erdogana, uz zvuke sirena, provozali su se centralnim gradskim ulicama i starim dijelom grada. 

Na zgradi gradske uprave Novog Pazara, ćiriličnim pismom i na turskom jeziku ispisano je "dobro došli", odnosno "hošgeldiniz". Preko puta okačen je transparent Vučić-Erdogan. 

2017101022620716226679773Web

Poruke dobrodošlice, za šefove dviju država, Turske i Srbije, koji će doputovati u Novi Pazar, ispisane su i na svjetlećim reklamama duž ulica, uz nacionalna obilježja Srbije, Turske i bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji. 

Iz gradske uprave Novog Pazara potvrđeno je da traju posljednje pripreme za doček predsjednika Republike Turske, Redža Tajipa Erdogana. 

"Erdogan će sjutra doputovati oko 12 sati u Novi Pazar i sve je spremno za posjetu važnih gostiju iz Ankare, kao i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića", potvrđeno je za Anadoliju. 

Po dolasku u Novi Pazar, Erdogan će, zajedno s Vučićem, održati zajednički sastanak s predsjednicima šest sandžačkih općina srbijanskog dijela regije Sandžak, kao i sa predsjednicima opština Raška i Kraljevo. 

Nakon toga, Erdogan i Vučić prošetaće gradskim šetalištem i pozdraviti se sa građanima. Erdogan će, kako je zvanično potvrđeno, posjetiti Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i susresti se s predsjednikom tog predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji, Sulejmanom Ugljaninom. 

Predsjednik Republike Turske je prvi predsjednik te zemlje, od njenog osnivanja koji boravi u zvaničnoj posjeti Sandžaku. On je, takođe, kao prvi turski premijer i visoki zvaničnik Novi Pazar posjetio 2010. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.