Integracija u EU nema alternativu
Foto: MVP

Darmanović-Dačić

Integracija u EU nema alternativu

Integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju nema alternativu i uslov je za trajnu stabilizaciju i napredak regiona, ocijenili su ministri vanjskih poslova Crne Gore i Srbije, Srđan Darmanović i Ivica Dačić.

Darmanović je boravio danas u radnoj posjeti Beogradu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, u razgovoru Darmanovića i Dačića potvrđena je spremnost Crne Gore i Srbije za dalji razvoj ukupnih odnosa, posebno imajući u vidu zajednički evropski cilj, posvećenost regionalnoj saradnji, ali i realne interese, istorijsku, geografsku, kulturnu i političku upućenost jednih na druge.

„Sagovornici su ocijenili da integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, te da je uslov za trajnu stabilizaciju i napredak država Regiona“, kaže se u saopštenju.

Dogovoren je, kako se navodi, nastavak zajedničkih aktivnosti u pravcu jačanja ekonomske saradnje, infrastrukturnog i energetskog povezivanja, kao i valorizacije hidroenergetskih i drugih potencijala.

"Ocijenjeno je da će nastavak dijaloga Beograda i Prištine doprinijeti daljoj izgradnji povjerenja i stabilizaciji sveukupnih prilika u regionu", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.