OVE dvije riječi će spasiti svaku vezu
Ilustracija

Nije "Volim te"

OVE dvije riječi će spasiti svaku vezu

Američki psiholog Vilijam Džejms istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze upravo činjenica da se jedna ili obije osobe ne osjećaju cijenjeno.

Stoga kaže kako su dvije male riječi koje mogu da spasu većinu veza - "Hvala ti".

Problem, navodi Džejms, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lijepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je neko uradio nepšto lijepo, jer je to previše obično.

"Hvala ti" se ne smije govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

"Ali podrazumijeva se da sam zahvalna"- Džejms navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi.

Ako se podrazumijeva da smo zahvalni, lijepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumijeva i samo misli da niste primijetili njegov trud.

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala, jer im je tako nešto postalo sasvim normalno.

Žena onda misli da je on ne cijeni i partneri s vremenom počinju da se udaljavaju.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.