Simović: Na svaki poziv na dijalog s druge strane dobijamo pojedinačnu konferenciju za štampu ili saopštenje
Milutin Simović

Bježanje od dijaloga

Simović: Na svaki poziv na dijalog s druge strane dobijamo pojedinačnu konferenciju za štampu ili saopštenje

Svi bi trebalo da znaju da bi nestanak Montenegro Airlinesa (MA) proizveo ogromne štete koje se mjere desetinama miliona eura, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

On je poslanika Raška Konjevića i ostale, kako je kazao, poslanike u dugotrajnom odsustvu, pozvao da dođu u parlament gdje, kako je kazao, mogu ukrstiti argumente, težeči da doprinesemo napretku Crne Gore.

Konjević je danas, na pres konferenciji, ocijenio da je Vladina odluka o pomoći MA štetna.

"Za 4,5 miliona, koliko je Vlada dala MA, moglo se izgraditi nekoliko škola ili vrtića, ili kupiti oprema za zdravstvo ili policiju", kazao je funkcioner SDP-a.

Simović je, odgovarajući na novinarsko pitanje povom nove Konjevićeve izjave o MA, kazao kako mora primijetiti da na svaku poruku i poziv na dijalog "s druge strane dobijamo neku pojedinačnu konferenciju za štampu ili saopštenje". 

"Ja to moram nazvati onako kako se i jedino može - to je bježanje od dijaloga. Umjesto da dijalog vodimo preko saopštenja i konferencija za štampu, prirodno je da to činimo u parlamentu", naglasio je Simović. 

Potpredsjednik Vlade Konjeviću je poručio da bi u SDP-u trebalo da se sjete da su u jednom značajnom vremenskom periodu učestvovali i u organima upravljanja te kompanije. "Mogao bih da kažem da je cijelo predsjedništvo te partije u ime koje on zbori, bilo u kontinuitetu bilo član organa upravljanja tom i njoj srodnim kompanijama, njih pet", kazao je Simović.

On podsjeća da je program restrukturiranja MA usvojen 2012. godine, ali da je potvrđen tek u februaru ove godine i da je važeći i u dijelu predviđenih sredstava za tu namjenu. U tom smislu je, kaže, i posljednja odluka Vlade.

"I siguran sam da svi možemo da prepoznamo o čemu se ovdje radi. Ovdje se, u suštini, radi da se zbog jednokratne promocije političkog interesa, želi napraviti šteta jednoj, i to ne bilo kojoj kompaniji. Želi se napraviti šteta nacionalnoj aviokompaniji, ali i više od toga - sa tim idejama želi se napraviti šteta državi Crnoj Gori i njenom budžetu", precizira Simović.

Objašnjavajući zašto misli da je to tako, Simović podsjeća na nekoliko podataka - zašto se želi stečaj u kompaniji koja će samo ove godine, sa 550.000 prevezenih putnika direktno ili indirektno doprinijeti turističkom proizvodu naše države sa oko 165 miliona eura, ili planom za iduću godinu, sa prevozom 620.000 putnika da će se doprinijeti turističkojh privredi sa 220 miliona eura.

Simović pita zašto se protežira tako loša ideja da MA preko noći nestane, kad bi svi trebalo da znaju da bi to proizvelo ogromne štete koje se mjere desetinama miliona eura.

"Zašto se želi šteta svojoj državi. Zar neki pojedinačni politički interes vrijedi svega toga. Ja mislim da ne vrijedi. Ja mislim da treba da se nađemo tamo gdje treba, u parlamentu, ukrstimo argumente, ali tako da svi težimo napretku Crne Gore", zaključio je Simović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.